Monday, May 15, 2017

Cosmoderm Sediakan Hadiah Terbaik Sempena Hari Ibu

Jasa seorang ibu tiada tolak bandingnya dan tidak terbalas dengan kata-kata. Untuk info, perayaan untuk meraikan jasa seorang ibu di Malaysia jatuh pada setiap Ahad minggu kedua pada bulan Mei 2017.


Ini bermakna, negara kita Malaysia akan menyambut perayaan hari ibu pada Ahad 14 Mei 2017. Sebagai seorang insan bergelar anak, ini adalah masa yang sesuai untuk anda meluangkan masa bersama ibu selagi mereka masih bernyawa dimuka bumi ini. Sesungguhnya, pengorbanan seorang ibu adalah sangat besar dan tidak ternilai

Setakat ini majlis fatwa tidak menyatakan ini haram. Malah, Jabatan Agama Islam Selangor ada mengeluarkan kenyataan bahawa sambutan Hari Ibu adalah 'harus'.Sambutan Hari Ibu yang diraikan di Malaysia jauh berbeza dengan pengamalan Yunani purba atau Greece purba yang mana mereka mendewa-dewikan ibu pada hari berkenaan. Berbanding di sini, sambutan Hari Ibu hanyalah berorientasikan atau meliputi aspek menceriakan warga ibu oleh anak dan tidak lebih daripada itu. Jadi tidak timbul akan kewujudan 'pengharaman' berkenaan. Adakah menjadi satu 'kesalahan' untuk menggembirakan insan yang telah banyak berkorban jiwa dan raga dalam membesarkan anaknya itu?

Kita ketepikan hal negetif tu.., ini aku nak share dengan korang antara hadiah yang best untuk diberi sempena hari ibu. Ada 4 set yang Cosmoderm keluar kan iaitu

Active Mom ( RM38 )
 - Advanced Moisture Therapy Cream dan Vanity's Favourite Deep Heat Lotion


Advanced Moisture Therapy Cream 
Penyelesaian cepat untuk tumit merekah dan tangan kering
-Melembap dan melembutkan kulit kasar dan keras
-Memulih kulit merekah dengan cepat dan meredakan kepedihan disebabkan oleh rekahan
-Krim pekat dan kaya dengan khasiat tanpa rasa berminyak.

Cara Penggunaan : Sapukan krim di tumit yang merekah dan tangan kering.
Ramuan : Vitamin E , Tea Tree Oil dan Herbal Extract

Vanity's Favourite Deep Heat Lotion
Kombinasi minyak tradisional untuk memulihkan dalam bentuk losyen
Rasa panas mendalam dan berpanjangan untuk meredakan otot otot yang lenguh
Losyen persediaan sebelum atau selepas bersukan - tidak berminyak atau melekit
Membantu mengurangkan sakit kepala dan hidung tersumbat

Cara Penggunaan :
Ratakan di bahagian badan yang sakit dan urut mengikut kesesuaian. Sebaik-baiknya digunakan selepas mandi atau sebelum tidur. Tak perlu dibilas dengan air. Elakkan dari terkena mata.
Ramuan : Sunflower Seed Oil , Peppermint Oil dan Ginger Root Oil.

Mom Favourite's ( RM34 
Vanity's Favourite Perfumed Shower Gel dan Vanity's Favourite Body Lotion 

Vanity's Favourite Perfumed Shower Gel
Mandian ekslusif dengan haruman yang tahan lama
-Membersihkan kulit dengan lembut
-Kulit segar , lembut bak sutera dengan haruman menawan

Cara Penggunaan : Tuangkan sedikit ke atas tapak tangan , tuala atau span. Buihkan dan ratakan ke seluruh badan dan bilas dengan air.

Ramuan : Aloe Barbadensis Leaf Extract

Vanity's Favourite Body Lotion 
Losyen wangi ekslusif diperkaya dengan vitamin E khas untuk kulit lembut , lembap , licin dan berbau harum sepanjang hari.

Cara Penggunaan : Selepas mandi dengan Gel Mandian , sapukan sedikit losyen pada seluruh badan terutamanya pada bahagian lengan dan kaki.

Ramuan : Sunflower Seed Oil , Vitamin E , Vitamin A dan Rosehip Oil.


 Beautiful Skin For Mom (RM47) 
Vitamin E Magic Exfoliating Gel dan Vitamin E Moisturising Mask

VITAMIN E Magic Exfoliating Gel (30 ml)
Gel skrub Vitamin E
Ramuan:
Aqua, Hibiscus Sabdariffa Flower, Aloe Vera dan Witch Haze
Untuk membersihkan sel-sel mati, menghilangkan bintik hitam dengan lembut dan berkesan.
-Mengecilkan dan menghaluskan pori.
-Mengurangkan parut jerawat, parut demam campak dan pigmentasi
-Sesuai untuk kulit normal dan kulit kering

Cara Penggunaan:
Letakkan sedikit Vitamin E Magic Exfoliating Gel di tapak tangan, sapukan sedikit di muka dan gosok muka dengan lembut. Digalakkan guna seminggu sekali selepas mencuci muka.

Vitamin E Moisturising Mask 100ml
Menambah kelembapan pada kulit supaya menjadi lembut dan berseri
Sapukan pada leher, biarkan 30 minit kemudian bilas dengan air.
Guna 2 kali seminggu.
Dan untuk set 4, untuk ibu-ibu yang aktif dan untuk keluarga. Sapuan lotion panas deep heat untuk mengelakkan kekejangan otot, boleh digunakan untuk lenguh-lenguh badan selepas bersukan atau bekerja.

Pamper Your Mom (RM35)
 - Vitamin E Body Serum dan Vitamin E Body Exfoliating Scrub

Vitamin E Body Serum
Losyen badan harum menawan untuk kulit lembut dan licin yang diperkayakan dengan madu dan vitamin E.

-Mudah diserap tanpa rasa berminyak
-Kulit rasa lembut dan licin
-Memulih dan menyihatkan kulit
-Anti-bau badan dengan deodran asli

Cara Penggunaan : Selepas mandi , sapukan sedikit Serum Badan Vitamin E ke seluruh badan , terutamanya bahagian lengan dan kaki
Ramuan : Sunflower Seed Oil , Rosehip Oil and Honey

Vitamin E Body Exfoliating Scrub
Merangsangkan penjanaan sel kulit baru untuk kulit sihat dan berseri.

-Untuk kulit bersih , cerah dan berseri
-Eksfoliat dengan lembut dan buang sel sel kulit mati
-Mencegah jerawat badan

Cara Penggunaan : Picitkan sedikit Skrub Eksfoliat Badan Vitamin E dengan minyak Rosehip ke atas tapak tangan yang lembap. Urutkan badan yang telah dibasahkan secara lembut dengan cara berpusing pusing untuk menanggalkan sel-sel permukaan kulit yang mati. Tumpukan perhatian pada bahagian yang kasar terutamanya sikut , lutut dan tumit. Bersihkan dengan air.

Ramuan : Cucumber Extract , Witch Hazel , Rosehip Oil dan Honey.

********************************

Menggembirakan ibu sememangnya termaktub jelas dalam ajaran agama Islam namun ia juga perlulah berlandaskan kepada batasan syarak dalam pengisian sambutannya serta niat yang betul.

Tidak kisahlah apa cara sekalipun sama ada membawa ibu mengerjakan umrah mahupun sebagainya namun janganlah ia diisi dengan unsur-unsur yang menyalahi akidah, sekali gus menjadikannya sebagai haram disambut... so salah satu cara untuk gembirakan mereka boleh la korang berikan hadiah set cosmoderm ini kepada mereka haha

Korang boleh beli di www.cosmoderm.com.my banyak detail yang ada di web cosmoderm Selain dari website Cosmoderm korang juga boleh purchase dari Lazada, 11th Street, Shopee. Pembelian secara online saja. Mudah dan jimat masa... Promosi sehingga 20 Mei 2017 saja ! yeehaaaa



Artikel Terkait

1 comments so far


EmoticonEmoticon